Lapitec

Fabrika za obradu kamena u svoju ponudu uključuje i oblikovanje inovativnog tzv. “full body” sinterizovanog kamena pod nazivom Lapitec. Dobijen je sinteracijom odnosno stapanjem sitnih čestica minerala u procesu pečenja na temperaturi od 1200 C.

Lapitek je prirodan, večan, neosetljiv na klimu i atmosferske uslove, otporan i na mraz i UV zrake, sa sjajnim mehaničkim i fizičkim karakteristikama porcelana, izdrživ na udare, grebanje i habanje, odoleva dejstvu kiselina i protipožaran sa klasom A1. Lapitec je i neporozan materijal a to znači da je otporan na promenu boje, pojavu plesni ili bakterija te je i čist. Bio-care tehnologija omogućava razgradnju organskih materija na njegovoj površini te Lapitec poseduje i sposobnost samočišćenja (ovaj rezultat se postiže dodavanjem katalizatora, titanijum dioksida, koji putem oksidacije u kontaktu sa prirodnom ili veštačkom svetlošću vrši ovu bio razgradnju).

Zbog svojih odličnih i pospešenih osobima kamena, idealan je i za enterijere i eksterijere. Svoju primenu nalazi u oblaganju fasada, izradi kupatilskih i kuhinjskih elemenata, bazena, stepeništa i podova ili drugih elemenata enterijera.